5-Tips om blijvend een beter figuur en conditie te bereiken!


Budosporten bij Essink in Eindhoven

 

Klik hier om verder te gaan naar Judo, Karate of Jiu-Jitsu voor jeugd

 

Bij Essink Sportcentrum kan je ook terecht voor verschillende budo-sporten, zoals Judo, Karate, Jiujitsu en Aikido.

Verschillende budo-sporten

  • Judo: voor opgroeiende kinderen ideaal voor de lichaamsontwikkeling. De basisvormen van bewegen, trekken, duwen, dragen, tillen, rollen zijn oefeningen die de judosporten veelzijdig en intensief maakt. Uiteindelijk, dus ook voor volwassenen, veel mogelijkheden voor wedstrijdjudoka’s die verder willen en voor judoka’s die zwarte band of hoger willen halen.
     
  • Karate: een sport waarbij snelheid, techniek en concentratie een grote rol spelen. In een pittige lessen wordt getraind in trap, stoot en weringtechnieken voor aanval en verdediging.
     
  • Jiujitsu: de moeder van vele Japanse vechtsporten. Jiujitsu is gericht op het buiten gevecht stellen en dus onschadelijk maken van een tegenstander. Men leert effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de aanvaller. Een jiujitsuka gebruikt onder andere worpen, klemmen, grepen, stoten en trappen waardoor jiujitsu de ideale zelfverdedigingmethode is.
     
  • Aikido: een moderne vechtkunst waarbij de kracht van de aanval wordt gebruikt als basis voor de verdediging en kan beoefend worden vanaf 15 jaar. Aikido wordt wel het meest complete budo genoemd, omdat het in technisch opzicht relaties heeft met alle budovormen. In aikido wordt, naast het oefenen van verdedigingstechnieken tegen ongewapende aanvallers, ook aandacht besteed aan het leren omgaan met de traditionele oefenwapens van de samoerai: de stok (jo) en het houten zwaard (bokken).

 

Maak kennis met een Gratis Proefles

Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 

Exameneisen
Gele Band
Oranje Band
Groene Band
Blauwe Band
Bruine Band

 

Contact

Essink Sportcentrum
Toon Schroderlaan 2
5644 HS Eindhoven

040 211 5639